Social Return invullen, het begint al direct na publicatie van een aanbesteding

Rennen voordat het startschot klinkt? Bij Social Return raden wij dat juist aan. Zodra een aanbesteding wordt gepubliceerd, is het verstandig om direct te starten met het analyseren van de Social Return verplichtingen. Dit stelt u in staat om voorbereid te zijn en mogelijk al een voorsprong te nemen op toekomstige aanbestedingen. Het vroeg in kaart brengen van de eisen geeft u de ruimte om een effectieve strategie te ontwikkelen.

Een Plan van Aanpak opstellen: wees goed voorbereid

Vaak vraagt een opdrachtgever om een Plan van Aanpak voor de invulling van Social Return. Dit plan moet zo goed mogelijk afgestemd zijn op wat de opdrachtgever belangrijk vindt, gebaseerd op de eisen uit de aanbestedingsdocumenten. Door intern te bespreken wat uw organisatie al doet en waar extra inspanningen nodig zijn, zet u de eerste stappen naar succes.

Maak gebruik van de vragenronde: inzicht en kansen

Wanneer de Social Return verplichting vragen oproept, is de vragenronde uw kans om deze te verduidelijken. Vraag naar specifieke mogelijkheden, zoals het invullen van de verplichting buiten de opdracht met andere MVO-activiteiten, vooral wanneer specialistisch werk een probleem vormt.

Vergroot uw voorsprong binnen 7 dagen na gunning

Zorg ervoor dat u binnen 7 dagen na de gunning contact opneemt met de opdrachtgever om uw Plan van Aanpak voor Social Return te bespreken. Dit biedt u de kans om uw proactieve houding te tonen en een goede indruk achter te laten door alvast voorbereide activiteiten te delen.

5 Tips van Social Return Specialisten

  1. Lees de aanbestedingsdocumenten zorgvuldig door voor inzicht in de eisen.
  2. Gebruik de vragenronde om onduidelijkheden over de verplichtingen op te lossen.
  3. Betrek uw organisatie en leveranciers tijdig om voorbereid te zijn.
  4. Neem direct na gunning contact op met de Projectleider Social Return.
  5. Laat de Projectleider meedenken over een effectieve invulling.

Heeft u meer hulp nodig? Social Return Specialist staat klaar om u te helpen met het analyseren van aanbestedingsdocumenten, het stellen van de juiste vragen, en het opstellen van een effectief Plan van Aanpak voor Social Return. Neem contact met ons op.