Koningsschot 45B 3905 PR Veenendaal
info@sroispecialist.nl

Wat is een werkervaringsplek?

Zoals het woord eigenlijk al weggeeft; op een werkervaringsplek kan een persoon ervaring opdoen met werken. Het gaat er bij een werkervaringsplek niet alleen om dat een persoon weer ervaart om te werken, maar ook weer went aan dingen die er bij werken komen kijken, zoals een dagritme, op tijd komen, werksnelheid, omgang met collega’s, etc.

Een organisatie kan iemand een werkervaringsplek geven. Een werkervaringsplek (WEP) is een soort stageplek, maar dan zonder vergoeding en niet voor iemand die nog een opleiding volgt (wat bij een stage doorgaans wel het geval is).

Met een werkervaringsplek doet de werkzoekende nieuwe relevante werkervaring op en went weer aan het werken an sich. De werkzoekende kan onderzoeken of de functie bij hem of haar past. Ook is het een goede manier om de belastbaarheid te onderzoeken.

Een werkervaringsplek is altijd tijdelijk. De insteek is dat de werkzoekende vervolgens kan doorstromen naar een betaalde baan in de organisatie of bij een ander bedrijf. Een werkervaringsplaats is niet hetzelfde als een proefplaatsing van bijvoorbeeld gemeente of UWV. Zie: Wat is een proefplaatsing?

Powered by BetterDocs