De Corridor 5C Breukelen
info@sroispecialist.nl

Wat valt onder de SROI?

Omdat er geen generiek landelijk beleid is op het gebied van Social Return, bepalen organisaties zelf hoe zij hieraan vorm geven. Wel zien we dat vaak de bouwblokkenmethodiek wordt toegepast. Daarin is de SROI-doelgroep aangegeven en welke andere activiteiten voor die opdracht vallen onder Social Return. Voorbeelden hiervan zijn het aannemen van uitkeringsgerechtigden, niet-uitkeringsgerechtigde werkzoekenden en vroegtijdige schoolverlaters en jongeren met onvoldoende kwalificaties. Het gaat hierbij om het creëren van reguliere arbeidsplekken en (betaalde) stageplekken, leerwerkplekken en werkervaringsplekken voor deze groepen mensen (de SROI-doelgroep).

Daarnaast kan SROI worden ingezet om werkzaamheden die momenteel bij blijven liggen door uitkeringsgerechtigden te laten oppakken of om potentiële nieuwe werknemers binnen het bedrijf zelf op te leiden. SROI biedt ook de ruimte voor de inzet van interne en externe opleidingen en voor inzet van begeleiding op de werkvloer.

Denk voor de invulling van uw SROI verder dan de opdracht. Bent u nog op zoek naar de juiste kracht op uw administratie of in de catering? Of heeft uw schoonmaakbedrijf nog mensen nodig? Door wie wordt het onderhoud van uw tuin gedaan? Is één van uw leveranciers of opdrachtgevers op zoek naar personeel? Kunt u wellicht iets betekenen in het vervoer van (andere) kandidaten die naar hun werkplek moeten? Dit zijn allemaal kansen voor SROI-invulling.

Opdrachtgevers voegen steeds meer groepen mensen toe aan de SROI-doelgroep. Ook kijken zij vaker breder dan de invulling met mensen. Bijvoorbeeld aan andere social en MVO-activiteiten. Lees ook Wat is alternatieve invulling?

Om zeker te weten of een bepaalde inspanning valt onder Social Return is het van belang om dit te bespreken met uw opdrachtgever. Het coördinatiepunt SROI of de Projectleider Social Return kan u dit aangeven en de mogelijkheden met u bespreken.

Powered by BetterDocs