Koningsschot 45B 3905 PR Veenendaal
info@sroispecialist.nl

Wat is alternatieve invulling?

Kunt u geen invulling geven aan Social Return door iemand uit de SROI-doelgroep aan te nemen (personele invulling)? Dan bieden aanbestedende diensten vaak de mogelijkheid tot SROI-invulling middels alternatieve invulling. Voorbeelden hiervan zijn het uitvoeren van sociale of MVO-activiteiten. Hierbij kunt u denken aan het verzorgen van workshops of trainingen aan mensen uit de SROI-doelgroep. Of aan het geven van gastcolleges op scholen.

Door alternatieve invulling toe te staan bij de toepassing van SROI hebben MKB bedrijven meer mogelijkheden om de SROI-verplichting in te vullen.

Een alternatieve invulling voor een SROI-verplichting kan bijvoorbeeld zijn om inkopen te doen bij een bedrijf met PSO 30+ status. Dit houdt in dat het bedrijf voldoet aan bepaalde sociale en duurzame criteria en daarmee een bijdrage levert aan een betere samenleving. Ook kan er gekozen worden voor het inkopen bij sociale ondernemingen, zoals printers, lunches en kerstpakketten.

Een andere optie kan zijn om te lunchen bij een downies en brownies-locatie, wat betekent dat het bedrijf werk biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Presentaties geven aan scholen kan ook een manier zijn om bij te dragen aan de samenleving.

Daarnaast kan er bijgedragen worden aan projecten zoals Everyday Heroes, wat zich inzet voor een betere wereld voor iedereen. Ook kan er gekozen worden voor inkopen van producten of diensten bij een SW-bedrijf, wat staat voor maatschappelijk werkende bedrijven die werken aan een duurzame en sociale samenleving.

Het is aan te raden om altijd met de Projectleider SROI van uw opdrachtgever te bespreken of zij goedkeuring geven aan de alternatieve invulling voor uw Social Return verplichting.

Powered by BetterDocs